hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > گلستان| کشاورزان گلستانی منتظر افزایش قیمت

گلستان| کشاورزان گلستانی منتظر افزایش قیمت

هرساله دولت با تعیین نرخ مصوب گندم را از کشاورزان می‌خرد اما امسال کشاورزان رغبتی به فروش محصولشان به نمایندگان دولت ندارند.

 به گزارش ایسنا، قیمت کم خرید تضمینی گندم، تأخیر پرداخت وجه گندم در سال‌های گذشته و گمانه‌زنی در خصوص افزایش قیمت این محصول باعث شده تا کشاورزان گلستانی رغبت کمی به تحویل محصولشان به مراکز دولتی داشته باشند و به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بیش از 400 هزار تن گندم در انبارهای مردم نگهداری می‌شود. شورای اقتصاد در ابتدای امسال نرخ خرید تضمینی گندم را 1600 تومان تعیین کرد اما این میزان افزایش قیمت با توجه به تورم و افزایش هزینه‌های تمام‌شده کشاورز، آن‌قدر کم بود که اعتراض نمایندگان و کشاورزان را به دنبال داشت و در آخر با تمام پیگیری‌های صورت گرفته 100 تومان دیگر به این مبلغ اضافه شد و قیمت 1700 تومان ابلاغ شد. کشاورزان از همان زمان ابلاغ قیمت خرید تضمینی اعتراضشان را اعلام کردند و معتقد بودند با این مبلغ این کشاورزان هستند که به دولت یارانه می‌دهند و چیزی به‌عنوان سود برای آن‌ها وجود ندارد. قطعا اگر این مبلغ در فصل کشت محصول اعلام می‌شد سطح زیر کشت گندم کاهش بیشتری داشت. البته بااین‌وجود نیز کشاورزان استان امسال کمتر از سال گذشته گندم کشت کردند و روی به کشت‌های دیگر ازجمله کلزا آوردند. برداشت گندم این محصول استراتژیک از خردادماه در استان آغاز شد. مسئولان شرکت غله و جهاد کشاورزی استان 110 مرکز را برای خرید تضمینی این محصول از کشاورزان تدارک دیدند. اکنون‌که حدود یک ماه از برداشت محصول می‌گذرد، به اذعان مسئولان جهاد کشاورزی و غله، مردم رغبت چندانی به تحویل محصولشان به مراکز خرید دولتی ندارند. علاوه بر موضوع قیمت کم و سابقه تأخیر در پرداخت مطالبات، گمانه‌زنی نیز بین کشاورزان در خصوص افزایش قیمت گندم وجود دارد که باعث شده کشاورزان گندمشان را در انبار خودشان نگهداری کنند و بعد از افزایش قیمت به فروش برسانند.

بیش از 400 هزار تن گندم در انبارهای مردم نگهداری می‌شود

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان در این خصوص گفت: نمی‌دانیم که امسال به چه دلیلی کشاورزان رغبت چندانی به تحویل محصولشان به دولت ندارند. بر اساس آماری که در دست داریم بیش از 400 هزار تن گندم در انبارهای مردم نگهداری می‌شود. مختار مهاجر ادامه داد: نگهداری گندم در این انبارها ممکن است باعث آلودگی محصول شود و روزی مردم از بین برود. او گفت:‌ از کشاورزان می‌خواهیم که گندمشان را به مراکز دولتی تحویل دهند و دولت در اسرع وقت وجه آن‌ها را پرداخت می‌کند. در حال حاضر افزایش قیمت در دستور کار دولت نیست اما اگر در این میان افزایش قیمتی هم اعمال شود به تمام کسانی که از ابتدا گندمشان را به دولت تحویل دادند، تعلق خواهد گرفت. رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان بیان کرد: برخی از نمایندگان مجلس و وزارت خانه پیگیر افزایش قیمت گندم هستند اما هنوز به نتیجه نرسیده است. مهاجر خاطرنشان کرد: اگر کشاورزان به گندم خود را به بخش خصوصی واگذار کنند فکر نمی‌کنم بتوانند از این افزایش قیمت احتمالی بهره‌مند شوند. او اظهار کرد: تاکنون بیش از 212 میلیارد تومان از وجه کشاورزان معادل 50 درصد مطالبات آن‌ها پرداخت‌شده و مابقی نیز به‌زودی پرداخت می‌شود. مهاجر به‌تعجیل کشاورزان در برداشت گندم نیز اشاره کرد و گفت: امسال مدت‌زمان برداشت گندم 45 روز پیش‌بینی‌شده اما کشاورزان در 20 روز محصولشان را برداشت کردند. برداشت محصول در زمان نامناسب (اول صبح و آخر شب) و با سرعت‌بالای کمباین باعث افزایش ریزش محصول می‌شود.

کشاورزان تمایلی به فروش ندارند

مدیرعامل شرکت آرد شهرستان علی‌آباد کتول نیز پیش‌ازاین به موضوع کم ‌رغبتی کشاورزان به تحویل گندم به مراکز خرید دولتی اشاره‌کرده بود. عظیم جرجانی یکی از علت‌های این موضوع را پرداخت نکردن به‌موقع بهای این محصول در سال‌های گذشته و ورود دلالان و تحویل گندم به کارخانه‌ها عنوان کرد. جرجانی نیز دیگر علت این کم رغبتی را تصور کشاورزان به افزایش قیمت گندم دانست و گفت: برخی از کشاورزان تصور می‌کنند در آینده قیمت افزایش پیدا می‌کند و در حال حاضر تمایلی به فروش ندارند.


امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد